Уроци по рисуване за ученици

уроци по рисуване за ученици, НУИИ, СХУПИ

ВАЖНО: Уроците НЕ са подходящи за възрастни-ЛЮБИТЕЛИ

Уроците за ученици включват подготовка за изпитите по рисуване в средните Художествени гимназии в София (Национално училище за изящни изкуства “Илия Петров”, Национална гимназия за приложни изкуства “Свети Лука”, Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография). Обучението по рисуване, дори и в група, е индивидуално. Всеки работи по програма, изготвена лично за него и съобразена с неговите цели и темпо. Затова включването в група по рисуване може да стане във всеки момент. На всеки курсист се преподава теорията на изобразителното изкуство от самото начало. Но въпреки това, препоръчвам да отделите достатъчно време за подготовката си по рисуване.

Уроците за седмокласници включват поетапно рисуване на натюрморт с овални и ръбести предмети. Следва натюрморт с 2-3 предмета без драперия и сложен натюрморт с драперии и комбинации от много предмети. Правилното и методично изучаване на натурата е важна част от изграждане на базови познания при кандидатстването в Художествена гимназия, върху който ученикът ще развива по-нататъчните си умения при рисуване на човек от натура. Подготовката цели при полагане на изпит. Учениците да могат да организират времето си, за да изградят грамотно-конструктивно и светлосянъчно поставената задача. Подготовката по рисуване е съобразена с изпитните задачи на конкретното училище и специалността, а именно:

Програма

 • уроци по рисуване за ученици, уроци за кандидат-гимназисти, уроци по рисуване за ученици, ученици, уроци, рисуване, кандидат-гимназисти Натюрморт – изобразяване на обемни тела /предмети/ по натура с черен материал /молив, креда, туш и др./ на картон с размер 35/50 см. за четири астрономически часа.
 • Фигурална композиция – изобразяване на човешки фигури в среда по поставена тема на картон с размери 35/50 см. с материали по желание за четири астрономически часа.
 • Декоративна композиция – създаване на цветна задача/проект за десен, покривка и др./ с цветни материали в зададен формат за четири астрономически часа.
 • Основен курс за деца (6-14г.) – графика, живопис, скулптура, нестандартни техники, илюстрация, тематични уъркшопи – всяка събота (9:00-11:00 часа и от 11:00-13:00 часа) *актуална месечна програма за курса може да намерите във fb страницата на ателието*

Обучението за кандидат-гимназисти се провежда в малки групи до 5 човека в творческа и спокойна атмосфера в София. Уроците се провеждат през седмицата или в събота и неделя по 3 или 4 астрономически часа в кв. Младост 1. При интерес може да ми пишете във “Формата за контакти” по-долу, за записване се обадете на тел: 0883 461 596.

ТУК МОЖЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ РИСУНКИ
НА МОИТЕ УЧЕНИЦИ:
https://www.facebook.com/atelie.TiSiART.bg/

 

 • За да се свържете с мен:

   Вашето име (задължително)

   Вашият Email (задължително)

   Относно

   Вашето съобщение

   [recaptcha]