плакат уроци 2022-2023

Курсовете по изобразително изкуство в творческо ателие Ти Си Арт през учебната 2022/2023 год.

Часовете ще се провеждат в:
         – Понеделник, Сряда и Петък от 17:30-19:30 часа /деца от 6г.-6кл./
         – Събота от 9:00 -11:00 часа /деца от 6г.-6кл./ 
         – Неделя от 13:00 -15:00 часа /деца от 6г.-6кл./
 

Творческо ателие ТиСи Арт предлага на деца от 6 до 12 годишна възраст занимания по изобразителни изкуства, които се провеждат в групи до 8 присъстващи. Занятията са през почивните дни или през седмицата, един урок е 2 астрономически часа. Подходът към всяко дете е индивидуален. Съобразявам се с желанията на детето, но изпълняваме и общи задачи. Целта на курса е да запознае детето с различни жанрове в изкуството – Натюрморт, Пейзаж, Портрет, Фигурална композиция. Доста често рисуваме и по теми за Общински, Национални или Международни детски конкурси, където се търси въображение и оригиналност в рисунката, а най – добрите печелят награди и грамоти.  По време на обучението ще се запознаем с основните  техники на рисуване – въглен, креда, туш и перо, акварел,сухи и маслени пастели,маслени бои върху платно и акрил върху фазер. Ще говорим за импресионизъм, футуризъм, символизъм, експресионизъм, кубизъм, сецесион, реализъм и други по-пулярни стилове, представени достъпно, спрямо разбиранията на детето и ще анализираме творби на известни художници от миналото и днес, ще правим копия (репродукции) по техни известни произведения.
Цената на урок от 2 астрономически часа е 20лв. с включени материали.

Ако дететето ви е по-голямо, от 6ти клас може да се включи в групата за кандидатстване, където фокусът е насочен към рисуването от натура. Може да посетите страницата Подготвителни курсове за кандидатстване след 7 и 12 клас и да разгледате.

Изящни изкуства

Всеки последен уикенд на месеца в ателието организирам Уъркшоп по приложни изкуства, където децата имат възможност да рисуват върху стъкло, дърво, метал, да правят различни обекти от разнообразни материали. Целта на уъркшопа е да внесе малко разнообразие в програмата на ателието, която основно е насочена към рисуване и класически техники. 

Приложни изкуства