Започва записването за курсовете по изобразително изкуство в творческо ателие Ти Си Арт през учебната 2021/2022 год.

Часовете ще се провеждат в:
– Неделя от 9 -13 часа / кандидат-гимназисти и кандидат-студенти 13 -18г./
 

Уроците за седмокласници включват поетапно рисуване на натюрморт с овални и ръбести предмети. Следва натюрморт с 2-3 предмета без драперия и сложен натюрморт с драперии и комбинации от много предмети. Правилното и методично изучаване на натурата е важна част от изграждане на базови познания при кандидатстването в Художествена гимназия, върху който ученикът ще развива по-нататъчните си умения при рисуване на човек от натура. Подготовката цели при полагане на изпит учениците да могат да организират времето си, за да изградят грамотно-конструктивно и светлосянъчно поставената задача. Подготовката по рисуване е съобразена с изпитните задачи на конкретното училище и специалността, а именно:

Програма
–          Натюрморт – изобразяване на обемни тела /предмети/ по натура с черен материал /молив, креда, туш и др./ на картон с размер 35/50 см. за четири астрономически часа.
–          Фигурална композиция – изобразяване на човешки фигури в среда по поставена тема на картон с размери 35/50 см. с материали по желание за четири астрономически часа.

Уроците по рисуване за кандидат-студенти включват подготовка за всички видове изпити по „Рисуване“ в Националната художествена академия/1-ви изпит/. Съдействам за консултации за 2-ри изпит по специалността в НХА и при необходимост подготовяме портфолио. Подготовям за изпити по „Живопис“ в НХА, “Мода” в НХА; изпити по Рисуване в Лесотехнически университет и за спец. “Инженерен дизайн” в Технически университет. Уроци подготвят за изпитите с изобразително изкуство в Софийски университет, както и изготвяне на портфолио при кандидатстване в НБУ или университет в чужбина.

Рисуване:
в зависимост от нивото и художествената култура на всеки ученик, се преминава през : рисуване на ръбести и овални предмети, рисуване на сложен натюрморт от натура, рисуване на глава-етюд от натура, рисуване на ¾ и цяла фигура от натура. Целта е поетапно формиране на умения и знания за правилно конструктивно и светлосянъчно изграждане на натурата. За предпочитан материал в началото бих посъветвала да се използват моливи, защото ще дадат базови знания за платично изграждне. В последствие – техника с въглен и туш/перо. В зависимост от времето за подготовка на всеки кандидат-студент се подготвя индивидуален план за по-обширна или по-съкратена подготовка, чрез която да се усвоят тези умения.

Програма
–          Живопис – подготовката по Живопис включва рисуване на глава от натура и ¾ уроци по рисуване,уроци по рисуване за кандидат-студенти, НХА,уроци, живопис, кандидат-студентифигура от натура, след овладяване на принципите за изграждане на графичен етюд. Целта е овладяване на конструкцията и постигане на пластично моделиране на обемите с цветен материал, който може да бъде произволен според изискванията на НХА: темпера, акрил, маслени бои и др.
–          Портфолио – подготовка на рисунки , цветни задачи и композиции за кандидатстване във Висше учебно заведение, съобразени със съответните изисквания.

Обучението се провежда в малки групи до 5 човека в творческа и спокойна атмосфера в София. Уроците се провеждат през седмицата или в събота и неделя по 4 астрономически часа в кв. Младост 1. При интерес може да ми пишете във “Формата за контакти” по-долу, за записване се обадете на тел: 0883 461 596.