За първа година в ателието се организират Летни арт занимания за деца на възраст между 7-16 г., които ще се провеждат всеки делничен ден от 02.08 до 10.09.2021. Участниците могат да бъдат до 5-8 деца, а курсът ще бъде модулен, тоест всяка седмица ще бъде посветена на различни техники или жанрове в изкуството. Например в лятната арт школа ще има седмица на Живописта, седмица на Графиката, на Рисунката, на Плакат и дизайн, на Приложните изкуства и т.н.

Лятна арт школа

Курсът ще бъде в диапазона от 8:30 до 12:30 часа. За тези 4 часа ще бъде предвидена образователна и занимателна програма, както и кратка почивка със закуска. Един път в седмицата ще има посещение на музей. Детето не е нужно да е идвало през годината на уроци, тъй като програмата и целите са изцяло с нова насоченост. Всяко дете може да избере дали да се включи ден за ден, за цяла седмица или за цял месец.

Цена на курса:   1 ден – 20лв.     /      1 седмица – 80лв.     /      4 седмици – 250лв.       /      6 седмици – 360лв.

          Програма:            

02 август – 06 август – Живопис

 09 август – 13 август – Графика

 16 август – 20 август – Илюстрация и шрифт

 23 август – 27 август – Живопис и рисуване

30 август – 03 септември – Плакат и дизайн

 06  – 10 септември – Приложни изкуства

02 август – 06 август     

През първата седмица ще рисуваме по теми : „Натюрморт от натура с цветя“; Портрет на близък с акрил ; Акварелен пейзаж /мокро в мокро/ ; Нощ в пустиня /акрил върху платно/ ; ще посетим Националната галерия Квадрат 500 и ще рисуваме по картина на български живописец от епохата на Възраждането.

09 август – 13 август     

Ще рисуваме по следните теми : висок печат /линогравюра/ на морски елемент /котва, морски фар, риба и др./ – изработване и отпечатване ; Сложен натюрморт с подове и драперия с въглен ; Рисунка на череп от натура с графични  моливи; Пейзажна рисунка само с туш и тънкописци ; Посещение на природо-научния музей – бързи рисунки на животните.

16 август – 20 август      

Изработка на авторска книга на тема „За какво мечтая“ – с авторски шрифт, илюстрации, колажи, апликации ; Шрифтови решения с пера за Калиграфия, четки – на голям формат ; Посещение на етнографски музей – бързи рисунки от натура.

23 август – 27 август      

Продължаваме с живописни техники : Цветни поляни със сухи пастели на цветен картон ; Рисунка на домашен любимец на черен картон ; Техники с восъчни и маслени пастели, в съчетания с акварел  – рисунки на животни; Бързи рисунки от натура на човешка фигура с въглен или туш ; Посещение на Националната галерия Квадрат 500 – рисуване на репродукции по чужд автор.

30 август – 03 септември            

Що е то плакат, лого, графичен дизайн, web дизайн? Изработка на лого /запазен знак/ на тема спорт, магазин за……., любимо хоби върху милиметрова хартия – разработване на черно-бял и цветни варианти. Рисунка на плакат за книгите Под игото и/или Малкия принц – два варианта черно-бял с туш и цветен с акрил /формат А4/. Посещение на музея на социалистическото изкуство – рисунки по картините и скулптурите.

06 септември – 10 септември           

В тази седмица няма да творим върху листа и платно. Ще рисуваме върху стъкло, текстил, дърво, ще рисуваме върху дърво икони, ще работим с глина . Лятната арт школа ще  завърши с грамота за всеки един участник.